DRONOVI PEGAZ UŠLI U NAORUŽANJE VOJSKE SRBIJE: Sada poseduju kompletnu kinesku tehnologiju i MOĆNE rakete (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2023, 13:29

DRONOVI "PEGAZ" UŠLI U NAORUŽANJE VOJSKE SRBIJE: Sada poseduju kompletnu kinesku tehnologiju i MOĆNE rakete (VIDEO)

Nose serijske brojeve

Dronovi "Pegaz" ušli su u naoružanje Vojske Srbije. Po prvi put, javnost je mogla da vidi pet dronova "Pegaz" sa naoružanjem. Prikazana su četiri kompletirana drona koja nose serijske brojeve od 01 do 04. Ti dronovi su sa kineskom opto-elektronikom identičnom kao na dronovima CH-92A i oni su u aktivnoj upotrebi Vojske Srbije.

Pored pomenuta četiri "Pegaza", prikazan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je jedan prototip sa starijom opto-elektronikom. Pegazi sada poseduju kompletnu kinesku tehnologiju, optoelektroniku, link, autopilot.

Što se tiče naoružanja, Pegaz je za sada opremljen sa dve kineske poluaktivne laserski vođene rakete FT-8D koje imaju domet do oko 5 kilometara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.