DAN OSLOBOĐENJA NOVOG SADA: Gradonačelnik Vučević položio venac na Spomen groblje u znak sećanja na borce (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 11:40

DAN OSLOBOĐENJA NOVOG SADA: Gradonačelnik Vučević položio venac na Spomen groblje u znak sećanja na borce (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović položili su danas vence na Spomen groblje, u znak sećanja na pale borce Narodnooslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine, uz poruku da je Dan oslobođenja datum koji opominje.

Vence su položili i predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, predstavnici Vojske Srbije i Organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.

- Nećemo dozvoliti da senka zaborava padne na junaštvo i besmrtna dela naših predaka, znanih i neznanih junaka, koji su izvojevali slobodu za naš grad 23. oktobra 1944. godine - izjavio je Vučević.

On je rekao da danas živimo u drugim okolnostima, suočavamo se sa protivnikom na globalnom nivou, kao što je korona virus, ali ne zaboravljamo, kaže, kroz šta su naša zemlja i naš grad prolazili sredinom 20. veka.

- Sećajući se i slaveći dolazak slobode tog oktobra 1944. godine u Novi Sad, odajemo poštovanje brojnim žrtvama i svesni smo da se te stvari, nažalost, mogu ponoviti - rekao je Vučević.

Predstavnik Gradskog odbora SUBNOR-a Novi Sad Mihajlo Vujasin rekao je da ta organizacija nastoji da mlađe generacije opomene da se mora čuvati ono što su prethodne stvorile.

- Naši preci podarili su nam mir. Poruka za nove generacije je da uče mnogo, jer će samo znanjem ojačani ceniti slobodu i neće dozvoliti drugima da je ugroze - rekao je Vujasin.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.