DA LI ĆE OSICA USKORO UĆI U UPOTREBU VOJSKE SRBIJE?! Ovaj dron ubica poseduje elektro-optičku kameru sa funkcijom praćenja cilja na zemlji! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 17:04

DA LI ĆE "OSICA" USKORO UĆI U UPOTREBU VOJSKE SRBIJE?! Ovaj dron ubica poseduje elektro-optičku kameru sa funkcijom praćenja cilja na zemlji! (VIDEO)

Dron kamikaze "Osica" se može porediti sa letelicama koje se trenutno koriste u zoni konflikta u Ukrajini.

Jedna od premijera na završenom vojnom prikazu "Granit 2023" je i domaća bespilotna letelica odnosno dron kamikaza sa bojevom glavom za jednokratnu upotrebu nazvan "Osica".

Ovu bespilotnu letelicu odnosno dron ubicu razvija Vojnotehnički institut, a upravljanje letelicom ostvaruje se putem bežične radio-veze.

Takođe ovaj dron >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubica poseduje elektro-optičku kameru sa funkcijom praćenja cilja na zemlji. Njenu bojevu glavu čini kumulativna bojeva glava kalibra 90 mm i probojnosti 500 mm homogenog čelika, preuzete sa ručnog bacača raketa M-79 "Osa".

Dron kamikaze "Osica" se može porediti sa letelicama koje se trenutno koriste u zoni konflikta u Ukrajini, a sličnog su tipa i koncepta, tj. odlikuje ih jednostavan kocept, mala cena i masovna proizvodnja.

Opširnije pogledajte u odličnom videu! 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.