Cvetković primio dužnost zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije

Izvor: BKTV News, 09.Okt.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković primio dužnost zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije

General-major Petar Cvetković primio je danas dužnost zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije na vojnoj svečanosti upriličenoj tim povodom u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, načelnici uprava i odeljenja Generalštaba i komandanti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović.

Ističući značaj dužnosti zamenika načelnika Generalštaba za funkcionisanje Vojske Srbije, general Mojsilović je rekao da je odgovoran i nepokolobljiv rad generala Cvetkovića na prethodnim dužnostima bio presudan faktor pri odlučivanju nadležnih da mu povere dužnost koju danas prima.

"Uveren sam da će general Cvetković, uz punu podršku najbližih saradnika, nastaviti dobar kontinuitet rada u Generalštabu, ali i da će stečena iskustva i sopstvene kvalitete iskoristiti i učiniti korak napred. Želim mu da ima dovoljno mudrosti, snage i volje da, zajedno sa svima nama, da lični pečat našem najvažnijem zadatku, odbrani otadžbine", rekao je general Mojsilović.

General-major Petar Cvetković rekao je da je ponosan što mu je ukazano poverenje da bude zamenik načelnika Generalštaba, dodajući da je svestan da ga očekuje mnogo rada i odricanja u cilju unapređenja operativnih i funkcionalnih sposobnosti i Generalštaba i Vojske Srbije u celini.

General-major Petar Cvetković završio je Opštu srednju vojnu školu, Vojnu akademiju, Komandno-štabno i Generalštabno usavršavanje i Visoke studije bezbednosti i odbrane. Obavljao je komandirske, štabne i nastavničke dužnosti u jedinicama vojne policije i organima bezbednosti. Učestvovao je u borbenim dejstvima tokom NATO agresije na SRJ i rata na prostoru bivše SFRJ. Na dužnost zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije dolazi sa mesta direktora Vojnobezbednosne agencije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.