Beograd: Tri hiljade kreveta za osobe sa simptomima koronavirusa

Izvor: VOA, 24.Mar.2020, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Tri hiljade kreveta za osobe sa simptomima koronavirusa

Vojska Srbije u Hali 1 Beogradskog sajma postavlja 3.000 vojničkih kreveta za prihvat i smeštaj osoba sa simptomima virusne infekcije Covid-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. U saopštenju Ministarstva navedeno je da je resorni ministar Aleksandar Vulin izjavio da će na beogradski sajam doći i lekari iz Kine, kao i drugi stručnjaci koji će proceniti da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi. U Srbiji je broj obolelih od koronavirusa skočio za 54 u odnosu na juče, pa su ukupno 303 osobe zaražene, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na redovnoj konferenciji za novinare. On je rekao da su u protekla 24 sata testirane 94 osobe, da je 54 pozitivno, a da se od broja novo obolelih 27 pacijenata nalazi u bolnici. Lončar je rekao da je 21 osoba na respiratoru i za njih se smatra da su ugroženi. Ukupno je na bolničkom lečenju 152 pacijenata, a 15 osoba je izlečeno.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MASOVNO TESTIRANJE U SRBIJI: Kontrola svake sumnjive osobe i svakog s kim je zaraženi kontaktirao! ČITAJTE U KURIRU

Izvor: Kurir, 25.Mar.2020, 08:01

Metod: Inficirani idu na Sajam ili u bolnicu, pacijente čuvaju vojska i policija, ljude će testirati u specijalno za to izdvojenim objektima pri domovima zdravlja, najavio resorni ministar Zlatibor Lončar

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.