Beograd: Neočekivan repertoar, građani uživali

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Neočekivan repertoar, građani uživali

Obeležavanju sutrašnjeg praznika - Dana Vojske Srbije - danas su se priključili i Vojni orkestar Niš i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, promenadnim defileima ulicama Beograda i Niša, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: tanjug / rade prelic / bb

Promenadni defile u Beogradu počeo je na ulazu u Knez Mihajlovu ulicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izvođenjem najčuvenije srpske koračnice, "Marš na Drinu".

Tokom defilea, na nekoliko tačaka, Reprezentativni orkestar Garde je izveo još sedam kompozicija.

Šetači u Knez Mihajlovoj imali su prilike da uživaju u marševima posvećenim velikim vladarima Srbije, Milošu Obrenoviću, Petru I Karađorđeviću, kraljevima Milanu i Aleksandru, ali je gardijski orkestar pokazao da su im bliske i malo lakše note, izvođenjem džez i pop kompozicija poput "Saint Louis Bluesa", "Superstition", izmamivši gromke aplauze publike.

Nije izostalo ni marširanje mališana, niti pravljenje video snimaka za uspomenu na to atraktivno dešavanje.

Svečani defile u Beogradu završen je pred Kalemegdanom, ponovnim izvođenjem "Marša na Drinu".

Defile Vojnog orkestra Niš otpočeo je nastupom na Trgu Kralja Milana, nakon čega je nastavljen u Obrenovićevoj ulici i na Trgu Kralja Aleksandra, a građani Niša imali su priliku da uživaju u marševima i koračnicama "Marš na Drinu", "Moja domovina", "Vojvoda Stepa Stepanović", "Aleksandar Prvi", "Milan Obrenović" i mnogim drugim.

Dirigent vojnog orkestra bio je kapetan Dejan Đorđević.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske

Izvor: RTS, 22.Apr.2017

Obeležavanju sutrašnjeg praznika - Dana Vojske Srbije - danas su se priključili i Vojni orkestar Niš i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, promenadnim defileima ulicama Beograda i Niša, saopštilo je Ministarstvo odbrane. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.