Ban Ki Mun miran, o njemu brinuli srpski vojnici

Izvor: Mondo, 03.Mar.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun miran, o njemu brinuli srpski vojnici

Tim Vojske Srbije za vazdušnu sanitetsku evakuaciju u misiji Ujedinjenih nacija u DR Kongu protekle nedelje je bio zadužen za sanitetsko obezbeđenje generalnog sekretara UN Ban Ki Muna tokom njegove posete toj zemlji.

U saopštenju, objavljenom na sajtu Vojske Srbije, stoji da je srpski tim u DR Kongu i u maju 2013. tokom posete generalnog sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << UN i predsednika Svetske banke imao zadatak stalnog medicinske pratnje visokih zvaničnika.

Čast i poverenje ukazani timu Vojske Srbije najbolji su pokazatelj ugleda koji lekari i medicinski tehničari naše vojske uživaju u mirovnim misijama i potvrda profesionalnog obavljanja zadataka, a generalni sekretar UN je i ovoga puta bio u potpunosti zadovoljan angažovanjem naših medicinara.

Tim Vojske Srbije je smešten u Kinšasi i u svom sastavu ima dva lekara i četiri medicinska tehničara, koji obrazuju dva podtima za sanitetsku evakuaciju vazdušnim putem.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pripadnici VS obezbeđivali Ban Ki-Muna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016

Tim Vojske Srbije za sanitetsku evakuaciju vazdušnim putem u misiji Ujedinjenih nacija u DR Kongu protekle nedelje je bio zadužen za sanitetsko obezbeđenje generalnog sekretara UN Ban Kimuna tokom njegove posete toj zemlji, saopšteno je iz VS...U saopštenju objavljenom na sajtu VS stoji da je srpski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.