Balkanska i deca iz Kine na “Radosti Evrope” u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Okt.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanska i deca iz Kine na “Radosti Evrope” u Nišu

Uz folklorne nošnje, šarene kostime i uz puno igre, Niš je po 11 put, kako navode organizatori, bio domaćin dela učesnika čuvenog praznika dečje igre i pesme “Radost Evrope”. Na koncertu “Susreti prijateljstva”, održanom za vikend u Nišu, nastupila su deca iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Srbije, ali i deca iz Kine kao specijalni gosti.

Koncert je održan u okviru obeležavanja Dečje nedelje, u klubu Doma Vojske u Nišu.

Organizatori ovogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koncerta su Centar tradicionalne kulture i duhovnosti “Vuk Stefanović Karadžić” iz Niša i Dečji kulturni centar iz Beograda - navodi se u izveštaju.

“Nek planeta blista” naziv je ovogodišnjeg susreta dece Evrope “Radost Evrope” koji se 49. put održava u Beogradu.

Inače, "Radost Evrope" je jedna od najznačajnijih manifestacija posvećena deci Evrope. Ustanovljena je 1969. godine povodom Svetskog dana deteta, a prvi put je trajala od 3. do 7. oktobra 1969. godine. Svake godine se organizuje u Beogradu početkom oktobra.

Koncerti “Susreti prijateljstva – Radost Evrope” održavaju se 11 godina u Nišu na kojima je do sada učestvovalo preko 1000 mališana, kako navode organizatori, iz Rusije, Kine, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Švedske, Grčke, Austrije, Rumunije, Crne Gore, Kipra, Francuske i Belorusije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.