BATAJNICOM PROLETELA SMRTONOSNA LETELICA: Može da ponese i do 200 kg ubojitih sredstava, a juri neverovatnom brzinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 13:18

BATAJNICOM PROLETELA SMRTONOSNA LETELICA: Može da ponese i do 200 kg ubojitih sredstava, a juri neverovatnom brzinom

Vojska Srbije danas na aerodromu u Batajnici prikazuje novu opremu i veštine svojih pripadnika, a tom veličanstvenom prikazu snage i moći "Granit 2023" prisustvuje i državni vrh na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova učestvuje u prikazu sposobnosti Vojske Srbije koji se održava povodom Dana Vojske Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i tom prilikom prikazana je nova besplitona letelica CH-95.

Dužina ove borbene letelice je 9,05 m, dok joj je visina 2,77 m, a razmah krila 20,5 m. U vazduhu može da ostane i do 20 sati i ponese više od 200 kilograma spoljnog tereta, tj. ubojitih sredstava.

Maksimalna brzina koju dostiže je 280 kolometara na čas.

Od komandne stanice može da se udalji najviše 200 km. Od dodatnih karakteristika plafon leta je 5.000 metara, a da poleti i sleti, potrebno mu je 800 metara.

Može se naoružati veoma raznovrsnom paletom naoružanja, vođenih i nevođenih raketa.

CH-95 pripada bespilotnim letelicama klase MALE (Medium altitude, Long endurance), prvi put je javno prikazana 2010. godine. Unapređena verzija CH-95 svetskoj javnost je upoznala tek 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je danas na prikazu vojne sposobnosti Vojske Srbije “Granit 2023”

Izvor: Kurir, 22.Apr.2023

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je danas na prikazu vojne sposobnosti Vojske Srbije “Granit 2023”, na aerodromu u Batajnici, rame uz rame sa visokim zvaničnicima Srbije, Mađarske i Republike Srpske.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.