Avion Er Srbije i migovi preleću Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2013, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion "Er Srbije" i "migovi" preleću Srbiju

Prvi avion nove avio-kompanija "Er Srbija" završio je prvi probni let na relaciji Beograd-Niš-Beograd. Tokom leta su ga pratili avioni Vojske Srbije. Oko tri sata avion će u niskom letu preleteti Beograd i Novi Sad.

Čelična ptica leti iznad Beograda i Novog Sada  

Avion je iz Beograda poleteo nešto pre 12 časova, a vratio se na beoradski aerodrom oko 13.10. Za 15 časova najavljeno je da će avion u niskom naletu obići Beograd i Novi Sad, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će se vratiti na beogradski aerodrom.

 

Inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva nadgledli su sve elemente tokom leta i ukoliko sve bude u redu avion će dobiti dozvolu za redovne letove u Srbiji. Tokom leta i Vojska Srbije je izvodila aktivnosti u okviru redovne letačke obuke "praćenje civilnog aviona".

 

Prvi avion "Er Srbije", "erbas A319" sleteo je 19. oktobra na beogradski aerodrom Nikola Tesla. U njegovoj pratnji bila su dva vojna aviona "mig29". Avion je leteo iz Diseldorfa gde je ofarban.

 

"Er Srbija" počeće zvanično da posluje 26. oktobra, za kada je zakazan prvi promotivni let na relaciji Beograd-Abu Dabi.

 

Vlada Srbije je 1. avgusta sa "Etihad ervejzom" potpisala sporazum o strateškom partnerstvu kojim će kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg će "Jat ervejz" promeniti ime u "Er Srbija".

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.