Izvor: Medijski istraživački centar, 30.Jan.2012, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci grade u niškoj kasarni

Predstavnici američke kompanije 'Klin ert kapital' (Clean earth capital) i grada Niša potpisali su danas ugovor o kupoprodaji zemljišta nekadašnje kasarne 'Bubanjski heroji' , a na kojem bi američka kompanija trebalo da gradi poslovne i stambene objekte.
Ugovor su potpisali vlasnik kompanije 'Klin ert' Filip Bej i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, a potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.
 
Kasarna Bubanjski heroji

Američkа kompаnijа kupilа je 15 hektаrа zemljištа u kаsаrni Vojske Srbije 'Bubаnjski heroji' u Nišu i trebalo bi da u projekat izgradnje stambeno poslovnog kompleksa uloži oko 60 miliona evra.
Ambasadorka SAD Meri Vorlik rekla je da je investicija kompanije Klin ert dobar primer ekonomske saradnje između SAD i Srbije.
'Veliki sam optimista da će u narednom periodu ove godine biti objavljne nove investicije kompanija iz SAD u Srbiju', rekla je Vorlik nakon potpisivanja ugovora u Nišu.
Ona je kazala da očekuje da će od uspeha projekta u Nišu i drugi američki investitori biti ohrabreni da ulažu u ovaj deo Srbije.
Vlasnik 'Klin ert kompanije' Filip Bej je rekao da će prvi građevisnki radovi na lokaciji kasarne Bubanjski heoriji započeti za šest do osam meseci.
Nа zemljištu kаsаrne Bubаnjski heroji, površine 15 hektаrа, grаdiće se stаmbeno - poslovni kompleks sа uređenim pаrkovskim površinаmа, tržnim centrimа, bioskopom, zdrаvstvenim i školskim objektimа.
Kompanija iz Amerike zemljište je kupila za oko 1,5 miliona evra sredinom novembra prošle godine.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanovi za zaposlene u Vojsci

Izvor: RTS, 30.Jan.2012

Vlasnik američke kompanije "Clean Earth Capital" Filip Bej i gradonačelnik Niša Miloš Simonović potpisali ugovor o kupoprodaji zemljišta na lokaciji kasarne "Bubanjski heroji". Američki investitor u obavezi da izgradi stanove za pripadnike Vojske Srbije. ..Petnaest hektara zemljišta kasarne "Bubanjski...

Nastavak na RTS...

Potpisan ugovor o prodaji kasarne

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jan.2012

U Nišu je potpisan ugovor između grada i "Clear Earth Capital", čime je ova američka kompanija i zvanično postala vlasnik zemljišta nekadašnje vojne kasarne.

Nastavak na JužneVesti.com...

Niš: Amerikanci preuzeli kasarnu

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2012

Potpisan ugovor između grada i američke kompanije „Klin ert kapital“, kupca kasarne „Bubanjski heroji“. Ukupna vrednost investicije premašuje 60.000.000 evra. Stižu i bankarske garancije

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.