Ajmo Srpkinje, zaštitite obraz Vojske: Više devojčica u gimnaziji nego dečaka!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2017, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajmo Srpkinje, zaštitite obraz Vojske: Više devojčica u gimnaziji nego dečaka!

Posle ozbiljnog urušavanja moći Vojske Srbije proteklih decenija, uz poslednje pokušaje Vlade da se ista osavremeni i ojača, dolazi i podatak da ne ide rado Srbin u vojnike, nego rado ide Srpkinja u vojnike! Naime, prema podacima sa upravo završenog konkursa za upis u Vojnu gimnaziju, broj mladih dama koje su konkurisale premašio je broj pripadnika jačeg pola.

- Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju je završen - tradicionalno, vladalo je veliko interesovanje dečaka i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << devojčica za tu školu i na jedno mesto prijavilo se devet kandidata. Prvi put na konkurs za prijem u Vojnu gimnaziju prijavilo se više devojčica nego dečaka - rekao je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić, za RTS, dodavši da konkurski za upis u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA traju do kraja marta.

Krivokapić je objasnio da su razlog za tradicionalno veliko interesovanje za Vojnu gimnaziju ljubav prema uniformi, vojničkoj profersiji, odbrani zemlje, a da je dominantan motiv za one koji upisuju Vojnu akademiju i Medicinski fakultet sigurno radno mesto i mogućnost daljeg usavršavanja.

Govoreći o obeležavanju gosdišnjice NATO agresije, portparol Ministarstva i VS je rekao da će Vojska Srbije učestvovati u svim državnim programima i podsetio da je tokom NATO bombardovanja stradalo više od 1.000 policajaca i vojnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.