Обука војника рода артиљерије, генерације март 2023.

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 18:44

Обука војника рода артиљерије, генерације март 2023.

Војници генерације „март 2023“ који други део војног рока служе у Мешовитој артиљеријској бригади интензивно се обучавају за реализацију колективних задатака, саопштено је данас из Министарства одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs Они су распоређени у топовско-хаубички >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дивизион и пролазе обуку за борбену употребу вучних топ-хаубица 152 мм М-84 „нора“, које се користе за пружање ватрене подршке снагама у операцији.
У овој јединици војници пролазе садржаје тактичке и ватрене обуке и унапређују знања о средствима и опреми у роду артиљерије.
Тежиште у овој фази је на тактици и извођењу практичних радњи, од извиђања и поседања ватреног положаја, преко припреме и прорачуна елемената за дејство до рада послуга након издавања команде за гађање.
Младе артиљерце у наставку очекују комплекснији садржаји обучавања на терену и програмска гађања, на којима ће бити у прилици да покажу своју оспособљеност за дужности у саставу послуга топ-хаубице и да се увере у ватрене могућности овог борбеног средства.
Војници су у Мешовиту артиљеријску бригаду распоређени, на основу специјалности за које су регрутовани, након успешно савладане индивидуалне обуке у центрима Команде за обуку.
Многи од њих ће баш у овој јединици засновати радни однос у својству професионалног војника Војске Србије, за шта се већ сада могу пријавити.
Petković: Dželjalj Svečlja izrekao tešku laž

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обука војника рода артиљерије, генерације март 2023. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.