Делегација Министарства одбране присуствовала литургији и целивању моштију

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Avg.2023, 12:16

Делегација Министарства одбране присуствовала литургији и целивању моштију

Делегација Министарства одбране присуствовала је данас Светој литургији и целивању моштију Светих мученика пребиловачких, похрањених у Храму Светих Богородитеља Јоакима и Ане у Калуђерици, саопштило је Министарство одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << nr Делегацију је предводио државни секретар Немања Старовић, а присуствовали су и саветници потпредседника Владе и министра одбране Милоша Вучевића – Никола Бањац и Предраг Рајић.
Свету литургију служило је братство Храма, наведено је у саопштењу.
Мошти Светих мученика пребиловачких изнете су на целивање поводом Славе Светих мученика пребиловачких – 6. августа.
Пребиловци су постали један од симбола страдања херцеговачких Срба на подручју Независне Државе Хрватске, подсећа Министарство одбране.
На данашњи дан 1941. године, усташе су у јами Шурманци код Међугорја убиле скоро све жене, девојке и децу из Пребиловаца.
У јуну 1992. године, мошти пребиловачких и других доњохерцеговачких мученика уништиле су хрватске снаге експлозивом у крипти спомен храма, који се тада градио у Пребиловцима.
Grujičić: Na bolovanje bez komisije ubuduće najduže dve nedelje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Делегација Министарства одбране присуствовала литургији и целивању моштију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.