Начелник Генералштаба у јединицама Копнене војске

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 19:24

Начелник Генералштаба у јединицама Копнене војске

Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић боравио је у уторак и данас у обиласку јединица Копнене војске. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs Обилазак је започео у касарни „Топлички устанак“ у Куршумлији, где је разговарао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са командантима и командирима јединица стационираних у овом гарнизонском месту и информисао их о реализацији кључних задатака Војске Србије и плановима за наредни период, саопштено је из Министарства одбране.
Припадници механизованих батаљона са матичном локацијом у Куршумлији у овом периоду реализују садржаје обучавања у летњим условима, уз употребу борбених возила пешадије и савремених оптоелектронских средстава којима су јединице Треће бригаде копнене војске опремљене у претходном периоду, како би унапредили оспособљеност и очували висок ниво борбене готовости.
За то време, у широј околини Ниша и на више локација у Републици Србији, настављена је интензивна селективна обука кандидата за пријем у специјалне јединице по Пројекту 5000, уз реализацију падобранских скокова у дневним и ноћним условима.
Циљ је избор високомотивисаних и психофизички најспособнијих кандидата за специјалне снаге Војске Србије и њихово укључивање у даљи процес обучавања, наводи се у саопштењу.
Обилазак јединица Копнене војске завршен је у Нишу, где је, у касарни „Књаз Михаило“, одржан састанак са најодговорнијим старешинама Војске Србије.
На састанку је разматрана безбедносна ситуација у земљи и окружењу и степен реализације најважнијих актуелних пројеката, који за циљ имају унапређење способности специјалних снага и развијености тактичких јединица, а дефинисани су и задаци за даље унапређење стања, оперативних и функционалних способности.
Током боравка на терену, начелник Генералштаба је обишао и јединице Централне логистичке базе у Прокупљу и Смедеревској Паланци, и остварио увид у стање складишних капацитета.
Он је том приликом изразио задовољство степеном попуне материјалних резерви Војске Србије и напорима који се у највећој логистичкој јединици ВС улажу за њихово безбедно чување и складиштење.
U Kraljevu obeležen Dan Druge brigade kopnene vojske

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Начелник Генералштаба у јединицама Копнене војске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.