У току обука војника рода артиљерије на савременом артиљеријском систему Огањ

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 18:38

У току обука војника рода артиљерије на савременом артиљеријском систему Огањ

На полигонима Прве бригаде копнене војске у Сремској Митровици у току је обука војника рода артиљерије на добровољном служењу војног рока, саопштило је данас Министарство одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs Војници су у ову јединицу распоређени након успешно завршеног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << специјалистичког оспособљавања у центрима Команде за обуку, ради даљег обучавања за реализацију колективних задатака рода артиљерије.
Они се налазе у саставу послуга дигитализованих самоходних вишецевних лансера ракета 128 мм М-17 „огањ“ и интензивно се обучавају за његову борбену употребу.
Заједно са професионалним саставом, војници пролазе бројне садржаје тактичке обуке и увежбавају процедуре за извршење гађања, од поседања ватреног положаја, преко прорачуна почетних елемената за гађање и коректуре артиљеријске ватре, до преласка на наредни ракетни положај, наводи се у саопштењу.
Дигитализовани самоходни вишецевни лансер ракета М-17 128 мм „огањ“ је савремени артиљеријски систем намењен за остваривање изненадне и концентрисане артиљеријске ватре по циљевима великих размера, а његовим увођењем у наоружање Војске Србије значајно су унапређене ватрене могућности јединица за поуздану, брзу и прецизну артиљеријску подршку током извођења борбених операција, стоји у саопштењу.
Predsednik Vučić dočekao Milatovića ispred Palate Srbija

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У току обука војника рода артиљерије на савременом артиљеријском систему Огањ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.