Испраћај контингента Војске Србије у мировну операцију у Либану

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 18:43

Испраћај контингента Војске Србије у мировну операцију у Либану

У касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву данас је одржана војна свечаност поводом упућивања новог контингента Војске Србије у мировну операцију Уједињених нација у Либану. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg У саставу контингента, који ће наредних шест месеци >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити део мировних снага Уједињених нација у овој блискоисточној земљи, су пешадијска чета из Прве бригаде копнене војске и штабни официри, саопштило је Министарство одбране.
Пешадијска чета ће у зони операције задатке извршавати као самостална јединица у оквиру шпанског батаљона, док ће штабни официри бити ангажовани на дужностима у команди мисије. Припадници Војске Србије су претходно прошли свеобухватне припреме и вишемесечну обуку, како би у потпуности били спремни за ангажовање у мировној операцији.
Свечаном испраћају су присуствовали представници Министарства одбране, јединица Војске Србије, органа локалне самоуправе и Српске православне цркве, те родбина и пријатељи војника и старешина који се упућују у мисију.
Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану отпочела 2010. године. Тренутно у овој мисији Војска Србије ангажује пешадијску чету, вод за заштиту снага, штабне официре и групу специјалистичких официра задужених за подршку нашем контингенту.
Vučić u razgovoru sa Blinkenom zatražio puštanje svih uhapšenih Srba na slobodu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Испраћај контингента Војске Србије у мировну операцију у Либану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.