Обука за управљање теренским возилима у мировним операцијама

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 18:43

Обука за управљање теренским возилима у мировним операцијама

Припадници Војске Србије, који се припремају за дужности возача моторних возила у мировној операцији Уједињених нација у Либану, ове недеље пролазе допунску возачку обуку на специјализованом теренском полигону, саопштило је данас Министарство одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << I VOJSKA SRBIJE/ bg Циљ обуке, која се реализује у Батаљону за обуку саобраћајне службе Војске Србије у Краљеву, јесте да војни возачи стекну вештине за безбедно управљање лаким теренским моторним возилима на тешко проходном терену и да савладају одржавање пратећих уређаја и система.
У првом делу оспособљавања, реализована је теоријска и обука у вожњи на јавним путевима, а сада је у току најзахтевнији део обуке – управљање возилом у теренским условима на полигону који је изграђен по стандардима Уједињених нација и на основу искустава припадника Војске Србије из мировних операција.
Савлађивањем захтевне шумске стазе и различитих природних и вештачких препрека на полигону, војни возачи овладавају техникама вожње и у најтежим ситуацијама, у којима су на испиту како њихове возачке способности тако и техничке могућности возила.
Вештине стечене у Батаљону за обуку саобраћајне службе биће им од непроцењиве користи у Либану, будући да ће, због природе задатака које наш контингент извршава у зони операције, често бити у прилици да моторним возилима управљају ван уређених путних комуникација.
Осим возача, допунску обуку за управљање теренским возилима пролазе и припадници Војске Србије који се у мировним операцијама ангажују на позицијама војних посматрача и штабних официра.
Ministarstvo odbrane pozvalo mlade da se prijave za oficirsku obuku (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обука за управљање теренским возилима у мировним операцијама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.