Вучевић обишао ваздухопловну базу „Андреас Папандреу“ на Кипру

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 13:40

Вучевић обишао ваздухопловну базу „Андреас Папандреу“ на Кипру

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, данас је, у наставку посете Републици Кипар, обишао ваздухопловну базу „Андреас Папандреу“ у Пафосу и 55. ваздухопловну групу у саставу Ратног ваздухопловства Републике Кипар. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs Министра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучевића и чланове делегације Министарства одбране и Војске Србије дочекао је командант базе пуковник Михаил Михаил, након чега су присуствовали презентацији припадника команде и најискуснијих пилота о структури и организацији 55. ваздухопловне групе и те ваздухопловне базе.
Реч је о јединици са којом је Ратно ваздухопловство и ПВО Војске Србије и до сада остваривало сарадњу, а та сарадња ће бити значајно проширена због будућих планова набавке ваздухоплова, истиче се у саопштењу Министарства одбране.
Током обиласка ваздухопловне базе, министру Вучевићу представљена су два типа ваздухоплова са опремом и наоружањем којима је та јединица опремљена, а то су хеликоптери Ми-35 П и „Газела СА 342“.
Ваздухопловне јединице Србије и Кипра опремају се следећом генерацијом лаких борбених хеликоптера Х-145, а тренутно имамо и сличну ваздухопловну технику, те се очекује даља размена искуства у непосредној будућности и током дужег периода између јединица нашег РВ и ПВО и те кипарске јединице.
Вучевићу је у бази „Андреас Папандреу“, приликом посете уручена плакета.
Ispred opštine Zvečan protest zbog uhapšenih Petrovića i Obrenovića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић обишао ваздухопловну базу „Андреас Папандреу“ на Кипру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.