Војни лекари у акцији пружања медицинске помоћи

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 20:31

Војни лекари у акцији пружања медицинске помоћи

Припадници Војске Србије су ове недеље, у сарадњи са Црвеним крстом, локалним самоуправама и домовима здравља, реализовали акцију пружања медицинске помоћи мештанима села са отежаним приступом систему здравствене заштите. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << VOJSKE SRBIJE/ nr Реч је о традиционалној акцији „Војни лекар на селу“ која се спроводи у оквиру пројеката цивилно-војне сарадње Војске Србије, а војни лекари и медицински техничари су овога пута посетили мештане села у околини Беочина, Босилеграда, Бујановца и Сјенице, саопштило је Министарство одбране.
Реализовано је више од 150 превентивних здравствених прегледа у привремено формираним амбулантама, као и кућне посете слабо покретним и непокретним особама.
Овом приликом су подељени и пакети са основним животним намирницама које је обезбедио Црвени крст.
Као и увек до сада, припадници Војске Србије су срдачно прихваћени од грађана, који, уз захвалност за пружену помоћ, истичу да у Војску Србије имају највеће поверење и да се много пута показало да се на њу могу ослонити када им је помоћ најпотребнија.
Војска Србије пројекте цивилно-војне сарадње реализује у свим крајевима земље. Више пута је помагала у изградњи путева и водовода, рашчишћавању снежних наноса, водоснабдевању и здравственој заштити локалног становништва, са чим ће наставити и убудуће ради јачања међусобног поверења и стварања услова за бољи живот грађана Србије, додаје се у саопштењу.
Tamara Vučić sa direktorom SZO za Evropu Robom Batlerom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војни лекари у акцији пружања медицинске помоћи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.