Гађање тенкиста на стрелишту “Орешац“

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 18:33

Гађање тенкиста на стрелишту “Орешац“

Припадници батаљона наоружаног тенковима Т-72МС, који ове недеље реализују обуку у теренским условима, извршили су кондициона гађања на аутоматизованом стрелишту „Орешац“ код Вршца, саопштено је данас из Министарства одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << VOJSKE SRBIJE/ nr Током вишедневних активности на полигону, посаде тенкова су увежбавале борбени рад и решавале ватрене задатке у дневним и ноћним условима у складу са задатим тактичким претпоставкама.
Тежиште је било на додатном оспособљавању младих старешина и професионалних војника који су у претходном периоду примили дужност у јединици, а врлодобри и одлични резултати постигнути на гађањима најбоље говоре о квалитету реализоване обуке и увежбаности посада за реализацију додељених задатака.
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr Кондициона гађања у оклопним јединицама Војске Србије представљају важан корак у припреми за бојева гађања и учешће на тактичким вежбама, а њихова успешна реализација доприноси очувању и унапређењу оспособљености професионалног састава и укупне борбене готовости јединице.
Тенковски батаљон Т-72М је организациона јединица Копнене војске опремљена најсавременијим тенковима на употреби у Војсци Србије.
Намењен је за извођење оклопних и противоклопних дејстава у борбеним операцијама, самостално и у садејству са другим јединицама, додаје се у саопштењу Министарства.
Stav Španije o nepriznavanju tzv. Kosova ostaje nepromenjen

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гађање тенкиста на стрелишту “Орешац“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.