Припадник Војске Србије Иван Јеремић победио на такмичењу „Најбољи ратник“ у Охају

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 18:17

Припадник Војске Србије Иван Јеремић победио на такмичењу „Најбољи ратник“ у Охају

Припадник 72. бригаде за специјалне операције Војске Србије, водник прве класе Иван Јеремић, победник је такмичења „Најбољи ратник“, које је одржано у САД, у организацији Националне гарде Охаја, саопштило је данас Министарство одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE, fotografija >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << niske rezolucije/ nr На овом регионалном такмичењу, које представља тест физичких способности и војничких знања и вештина, у бази „Џејмс А. Гарфилд“ у Равени, у америчкој савезној држави Охајо, снаге су одмерили најбољи војници из америчких држава Ајове, Висконсина, Илиноиса, Индијане, Минесоте, Мичигена и Охаја, као и представници Мађарске и Србије.
Они су се током пет напорних дана надметали у 12 захтевних дисциплина, које су, између осталог, обухватале познавање наоружања, гађање под стресом и на специјализованом полигону, преживљавање у води, маршеве под оптерећењем, навођење артиљеријске ватре и пружање прве помоћи.
Како се истиче у саопштењу, освајањем првог места у веома јакој конкуренцији, и притом са наоружањем и војном опремом, које се употребљавају у Оружаним снагама САД, водник Јеремић показао је да „припаднике Војске Србије красе највише војничке врлине, да су врхунски професионалци и да су у реализацији задатака упорни, дисциплиновани и посвећени“.
Било је ово прво учешће припадника Војске Србије на такмичењу „Најбољи ратник“ у САД, а реч је о само једној од бројних активности ВС и Националне гарде Охаја, у оквиру програма државног партнерства, које за циљ има подизање нивоа оперативних способности оружаних снага, јачање поверења и развој укупних односа Србије и САД, додаје се у саопштењу.
Od danas u svim školama prisustvo policije,po dva policajca u školama u Beogradu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Припадник Војске Србије Иван Јеремић победио на такмичењу „Најбољи ратник“ у Охају се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.