Међународни курс у Центру АБХО у Крушевцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 18:35

Међународни курс у Центру АБХО у Крушевцу

У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије у Крушевцу реализује се међународни курс из области радиолошко-хемијско-биолошке заштите, саопштило је данас Министарство одбране.  FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg Полазници курса су припадници оружаних снага БиХ, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Египта, Кине, Мађарске, САД, Словеније и Шпаније.
Они се током петодневне обуке усавршавају у овој области и оспособљавају за употребу средстава за заштиту од дејства нуклеарног, радиолошког, хемијског или билошког (НРХБ) оружја и деконтаминацију људи, објеката и земљишта.
У обуци, коју изводе сертификовани инструктори из Центра АБХО, користе се уређаји и опрема на употреби у Војсци Србије.
Осим теоријске наставе, програмом су предвиђене и практичне вежбе у лабораторији и на полигону „Равњак“, како би се полазници обучили за употребу специјализованих инструмената и прорачун поузданости заштитних средстава и опреме у условима дејства НРХБ оружја.
Чињеница да ово усавршавање похађају припадници оружаних снага земаља са четири континента говори о угледу који наш центар има у свету, и представља потврду квалитета обуке и стручности инструкторског кадра у Војсци Србије у области атомско-биолошко-хемијске одбране.
Ministar Vučević posetio Sektor za ljudske resurse Ministarstva odbrane

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Међународни курс у Центру АБХО у Крушевцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.