Обука за учешће у мировној операцији УН у Либану

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2022, 21:23

Обука за учешће у мировној операцији УН у Либану

У бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ код Бујановца у току је интензивна колективна обука вода за заштиту снага за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану, саопштило је данас Министарство одбране. Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE Обука >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се реализује у теренским условима и представља један од сегмената вишемесечних припрема које припадници ове јединице из састава Команде за обуку пролазе, како би били у потпуности оспособљени за реализацију наменских задатака у мировној операцији.
У овој фази обучавања, вод за заштиту снага ради у условима сличним онима у мисији, а супозиције које решава су у потпуности прилагођене ситуацијама у којима се може наћи током извршавања задатака у зони операције.
Програмом су обухваћени садржаји из физичке и тактичке обуке, са тежиштем на реализацији задатака приликом обезбеђења базе, као и теме из међународног хуманитарног права.
Вод за заштиту снага почетком наредног месеца очекује тактичка вежба на којој ће бити извршена провера обучености и интероперабилности ове јединице за учешће у мисији у Либану.
Војска Србије ангажује вод за заштиту снага у мисији Уједињених нација у Либану од 2014. године.
Основни задатак наше јединице, која се налази у саставу италијанског контингента у сектору „Запад“, јесте обезбеђење базе у којој су смештене снаге Уједињених нација.
У Србији 590 новооболелих од ковида, преминуле три особе

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обука за учешће у мировној операцији УН у Либану се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.