Редовна замена јединице Војске Србије у мисији у Либану

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 19:44

Редовна замена јединице Војске Србије у мисији у Либану

Припадници вода за заштиту снага из састава Команде за обуке допутовали су у Србију након успешног учешћа у мировној операцији Уједињених нација у Либану, саопштило је вечерас Министарство одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE У претходних седам месеци они су, у саставу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << италијанског контингента, били ангажовани на задацима обезбеђења у сектору „Запад“, а заменили су их припадници Војске Србије, такође из састава Команде за обуку, који су у зону операције отпутовали средином прошлог месеца.
У сложеним безбедносним условима, припадници вода за заштиту снага су професионално и одговорно реализовали све задатке у складу са мандатом мисије и тако на најбољи начин оправдали углед српског војника и Војске Србије у међународном окружењу.
Војска Србије учествује у мировној операцији Уједињених нација у Либану од 2010. године.
Осим вода за заштиту снага, Војска Србије у овој мисији ангажује штабне официре, припаднике елемента националне подршке и пешадијску чету, која извршава задатке у саставу шпанског батаљона у мултинационалној бригади сектора „Исток“.
Brnabić sa novim direktorom Nemačke privredne komore

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Редовна замена јединице Војске Србије у мисији у Либану се појављује прво на Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.