Међународни курс о биолошком оружју и токсикологији реализован у Крушевцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Mar.2024, 20:53

Међународни курс о биолошком оружју и токсикологији реализован у Крушевцу

У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије у Крушевцу реализован је међународни курс о биолошком оружју и токсикологији. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg Курс су похађали припадници оружаних снага Босне и Херцеговине, Грчке, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Египта, Италије, Мађарске, Сједињених Америчких Држава, Словеније и Шпаније, саопштило је Министарство одбране.
„Они су у нашем центру проширили своја знања о биолошком оружју и токсикологији и увежбавали употребу војне опреме за заштиту од дејства биолошког оружја, биолошку детекцију и идентификацију и биолошку деконтаминацију“, истиче се у саопштењу.
Напомиње се да је за потребе курса формирана и импровизована лабораторија како би полазници увежбавали одговор на терористичка дејства биолошким агенсима.
Обуку су реализовали инструктори из Центра атомско-биолошко-хемијске одбране и експерти за токсикологију Војномедицинске академије и Института за нуклеарне науке „Винча“.
Постављени циљеви курса су у потпуности остварени, а реализација оваквих и сличних међународних усавршавања у нашем центру говори о квалитету инструкторског кадра и система обуке у Војсци Србије и доприноси унапређењу сарадње са оружаним снагама партнерских земаља, закључује се у саопштењу Министарства одбране.
Neće biti ukidanja entitetskog glasanja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Међународни курс о биолошком оружју и токсикологији реализован у Крушевцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.