Почела обуке најмлађе генерације војника на служењу војног рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 21:31

Почела обуке најмлађе генерације војника на служењу војног рока

Обука војника на добровољном служењу војног рока који су у редове Војске Србије ступили почетком овог месеца свечано је почела данас у центрима за основну обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу, саопштило је Министарство одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE Војници су у претходних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неколико дана прошли период прилагођавања, задужили су наоружање и опрему, упознали се са основним правилима живота и рада у Војсци Србије и сада их очекује период интензивног обучавања, наводи се у саопштењу.
Додаје се да ће се наредних пет недеља, они оспособљавати за руковање личним наоружањем и извођење индивидуалних тактичких радњи и поступака у борби, савладаће садржаје из стројеве обуке и Правила службе, а значајно ће унапредити и своје физичке способности.
По завршетку ове фазе обучавања, стоји у саопштењу, војници ће служење војног рока наставити у центрима за специјалистичку обуку, где ће се оспособљавати за војноевиденционе специјалности у оквиру својих родова и служби, а затим ће проћи тромесечну колективну обуку и бити ангажовани на реализацији свакодневних задатака у јединицама Војске Србије у које су распоређени.
За војнике који су заинтересовани за пријем у професионалну војну службу отворена је могућност да се за то пријаве још током служења војног рока, како би благовремено прошли прописану процедуру и стекли услове да одмах по завршетку војног рока стану у строј професионалних припадника Војске Србије, наглашава Министарство одбране.
Zamenik načelnika Generalštaba obišao jedinice 98. vazduhoplovne brigade

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела обуке најмлађе генерације војника на служењу војног рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.