Реализована специјалистичка обука војника родова пешадије и инжињерије

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 20:33

Реализована специјалистичка обука војника родова пешадије и инжињерије

Војници на добровољном служењу војног рока генерације „децембар 2023“ који се обучавају за специјалности родова пешадије и инжињерије реализовали су практичну обуку на полигону „Пескови“ код Пожаревца, саопштило је данас Министарство одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE Током >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вишедневних активности на полигону, војници су унапредили знања и вештине стечене у Центру за обуку копнене војске, у којем служе овај период војног рока, истовремено се адаптирајући на реализацију задатака и организацију живота и рада у теренским условима.
У складу са својим специјалностима, војници рода пешадије су извршили сва припремна гађања из наоружања рода и оспособљавали се за самостално решавање тактичких задатака, уз правилно кретање на бојишту, док су инжињерци реализовали вежбе са минско-експлозивним средствима, како би се обучили за руковање штапинским и електричним средствима за активирање експлозивног пуњења, те за постављање и уклањање мина.
По повратку са терена следи завршни део специјалистичке обуке и провера обучености ове генерације војника за извршавање индивидуалних задатака, а затим и премештај у јединице Војске Србије на тромесечну обуку за реализацију колективних задатака.
I danas višesatno zadržavanje za teretnjake na izlazu iz zemlje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Реализована специјалистичка обука војника родова пешадије и инжињерије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.