Завршена селективна обука за пријем у специјалне јединице Војске Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2024, 19:28

Завршена селективна обука за пријем у специјалне јединице Војске Србије

Реализацијом оријентационо-кондиционог марша у дужини од 72 километра данас је завршена селективна обука друге фазе кандидата за пријем у специјалне јединице Војске Србије по „Пројекту 5.000“, саопштено је из Министарства одбране. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE Општи циљ ове >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обуке, која траје десет недеља, је избор дисциплинованих, високо мотивисаних и психофизички способних кандидата за пријем у специјалне јединице Војске Србије.
Поред тога, циљ обуке је укључивање кандидата у даљи процес обучавања, а посебно провера и подизање на виши ниво војностручне обучености, физичке способности, као и развијање тимског духа и способности за извршавања задатака у условима повећаних психофизичких напрезања.
Током марша, који представља завршну елиминациону фазу селективне обуке, провераване су и оцењиване способности кандидата за реализацију тактичких и ватрених задатака, индивидуално и у саставу тима, уз кретање по карти на непознатом терену и савлађивање природних и вештачких препрека.
Рад кандидата пратио је и оцењивао тим инструктора из 72. бригаде за специјалне операције и Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“.
Најуспешнији међу њима добили су прилику да ступе у професионалну војну службу у овим јединицама, где ће се даље обучавати и усавршавати за реализацију сложених и психофизички захтевних задатака.
Они ће ове недеље потписати уговоре о раду на одређено време у трајању од шест месеци, уз изузетно стимулативну зараду, са могућношћу продужетка уговора на период до три године и његовог каснијег обнављања.
Brnabić: U EU parlamentu nije tražena međunarodna istraga o izborima u Srbiji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Завршена селективна обука за пријем у специјалне јединице Војске Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.