Vojna parada u teška vremena

Izvor: EurActiv Srbija, 14.Okt.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna parada u teška vremena

Vojna parada koja će biti održana 16. oktobra povodom godišnjice oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu je 24. po redu od 1945. godine, najkraće je spremana mirnodopska parada, ali nije prva manifestacija tog tipa čiji je datum održavanja "prilagodjavan" dolasku nekog stranog državnika. Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je za Betu da bi takav dogadjaj trebalo planirati unapred i uključiti u budžet, umesto ad hok organizacije. Naveo je i da je parada značajna za promociju vojske medju mladim generacijama, ali da se održava u vreme kada vojska ima novca samo za najosnovnije potrebe.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

“Najkraće spremana parada“

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2014

Vojna parada koja će biti održana 16. oktobra povodom godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu je 24. po redu od 1945. godine, najkraće je spremana mirnodopska parada, ali nije prva manifestacija tog tipa čiji je datum održavanja "prilagođavan" dolasku nekog stranog državnika....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.