Vodimo vas u bioskop: Arn vitez...

Izvor: B92, 17.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodimo vas u bioskop: Arn vitez...

Sajt Kultura B92 i distributerska kuća "MCF" poklanjaju vam 5x2 ulaznice za projekciju filma "Arn - vitez templar" koja će se održati, u četvrtak, 18. juna u 19.10.

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mejl - dobitnici karata su obavešteni


Istorijska avantura "Arn - vitez templar" Petera Flinta, u kojem glavne uloge tumače Joakim Neterkvist, Sofia Helin, Stelan Skarsgard, Vinsent Perez, Sajmon Kalou i Bibi Anderson, prikazuje bogatu galeriju hrabrih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << viteza, moćnih kraljica i zastrašujučih kraljeva. U pitanju je priča o ratu i intrigi, prijateljstvu i izdaji, ali, ovo je, takođe, i nezaboravna ljubavna priča.

Radnja filma se odvija u prvoj polovini XII veka na zapadu Švedske, a glavni junaci su vitez Arn i njegova ljuba Sesilija. Igrom sudbine, Sesilija biva zatvorena u manastir, a Arn odlazi kao vitez templar u Svetu zemlju da se bori u ratu koji besni između hrišćana i muslimana.

Zbog bolne udaljenosti njihova vera u Boga i u božju dobrotu je poljuljana, ali ne i njihovo uzajamno poverenje, kao i vera da će jednog dana opet biti zajedno.

Kada se Arn vrati kući mora da se bori za svoju ljubav, kao i za ono što je postala njegova životna misija – da ujedini Švedsku u jedno kraljevstvo.

Film je, inače, bio nominovan za Evropsku filmsku nagradu za najbolji film.
Pogledaj vesti o: Vodimo Vas

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.