Vlast nije odustala od evropskih integracija

Izvor: Beta, 27.Avg.2011, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast nije odustala od evropskih integracija

BEOGRAD, 27. avgusta 2011. (Beta) - Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević ocenila je u subotu da vlast u Srbiji nije odustala od evropskih integracija, već da će u tom procesu nastojati da traži modalitet za zaštitu svojih interesa.

"Mislim da je važno da vodimo računa o onome što nas veže sa EU, što nam je zajedničko, a da o onome što nas razlikuje ostanemo u komunikaciji i tražimo prihvatljiv način da taj zajednički cilj ostvarimo", izjavila je Delević u intervjuu za dnevni list "Danas" od subote.

Zajednički interes je da postoji protok robe, da nema kriminala i šverca, dodala je ona i istakla da će u okviru tog zajedničkog interesa, Srbija tražiti modalitete koji joj omogućavaju da štiti ono što smatra legitimnim interesom.

Delević je dodala da je za pozitivno mišljenje Evropske komisije o kandidaturi Srbije neophodno da dijalog Beograda i Prištine donese napredak, kao i da situacija na Kosovu bude stabilna.

..
Pogledaj vesti o: Vodimo Vas

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.