U pravosuđu dobili stimulaciju

Izvor: B92, 05.Okt.2010, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U pravosuđu dobili stimulaciju"

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da su zaposleni u pravosuđu dobili stimulaciju za ovaj mesec.

Ona je rekla da zaposleni u pravosuđu dele sudbinu ostalih državnih službenika i da za njih važe ograničenja.

"Mi već vodimo razgovore sa sindikatima o njihovim zahtevima i pokušavamo da nađemo rešenje za njihove probleme", rekla je Malovićeva najavivši da će ona nastaviti razgovore sa sindikatima.

Ona je dodala da će se stimulacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaposlenima u pravosuđu, na osnovu učinka isplaćivati i u narednim mesecima, a za sledeću godinu najavila je povećanje u skladu sa rastom cena kao i svim državnim službenicima.

Podnaslov: Sindikat najavljuje štrajk

Republički odbor Sindikata pravosuđa Srbije jednoglasno je na današnjoj sednici odlučio o stupanju u štrajk u svim pravosudnim organima koji će početi 11. oktobra u osam časova.

Do 11. oktobra, kada počinje generalna obustava rada, zaposleni u pravosudnim organima van Beograda stupiće od 6. oktobra u svakodnevni jednočasovni štrajk.

Sindikat pravosuđa Srbije zahteva ujednačavanje osnovice za obračun zarada pravosudne administracije sa osnovicom za obračun zarada nosilaca pravosudnih funkcija koja iznosi 28.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Vodimo Vas

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.