Ladno, al standard

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Jan.2011, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

`Ladno, al` standard

Posle kraćeg puta, pošto smo išli avionom, stigli smo konačno u Malme.
Na prvi pogled ovaj grad na jugu Švedske deluje idealno, ali da ne trčim pred rudu, ostaviću podrobniju ocenu za neki drugi dan, kad bolje upoznam ovo mesto, jer narednih dvadeset dana odavde ne mrdam. A, nadam se ni reprezentativci...
Krenimo redom. Stigli smo popodne u Malme, bili na vreme upozoreni da vodimo računa o taksistima, jer se ne razlikuju mnogo od onih u Srbiji. Tako smo na vreme rezervisali jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Šveđanina koji nas je do grada prevezao za 75 evra. Standard je veliki, na to smo bili spremni, ali baš 75 evra za taksi nismo očekivali.

Dali smo mu nepoznatu adresu, čovek nas je dovezao do neke zgrade, izašli smo iz kola i ugledali dve zgrade, na jednoj je pisalo grčki, a na drugoj srpski klub. Dileme nije bilo, pravac u Srbiju. Ušli smo misleći da nas gledaju kao da smo pali s Marsa, ali bili su spremni za naš dolazak, pa kako to obično biva u našem narodu, rakijica se odmah našla na stolu i priča je počela.
Nismo se preterano zadržavali tamo, tek toliko da se upoznamo, jer su gotovo svi bili zauzeti pripremnom Srpske Nove godine. Ogromna sala, velika bina i mnogo stolova nagovestili su da će uveče biti vesela žurka. Kako kažu, očekuje se dolazak blizu trista Srba na doček, a utiske ćemo poslati sa danom zakašnjenja.
Konačno, stigli smo i do našeg hostela. Moram priznati da sam bila skeptična, jer nemam baš nekog iskustva sa ovakvim vidovima smeštaja, a možda i pod utiskom da moji prijatelji nisu imali ni malo lepe doživljaje. Međutim, kako to u Švedskoj ide, sve je daleko od ostatka Evrope, pa je i naš hostel tako bolji od većine hotela u Beogradu. Dovoljno je da kažem da poseduje TV salu, saunu, veliku kuhinju i sve će vam biti jasno.
I za kraj uplašili su me niskim temperaturama u Švedskoj, međutim u Malmeu je juče bilo oko tri stepena u plusu, sneg se topio, pa nisam odmah osetila udar one zime o kojoj svi pričaju. Mada, dvadeset dana je dug period, a kažu da se ovde vreme menja iz sata u sat... Samo da ne bude ona čuvena rečenica iz filma Lepa sela, lepo gore: Kako je kod vas u Švedskoj?
– `Ladno je li, al` standard...
Pogledaj vesti o: Vodimo Vas

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.