Karadžić i Pešić: Hemofarm zaslužio ubedljiviju pobedu

Izvor: RTS, 10.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić i Pešić: Hemofarm zaslužio ubedljiviju pobedu

Trener košarkaša Hemofarma Stevan Karadžić ocenio je da je njegova ekipa duel sa Crvenom zvezdom trebalo da dobije i sa ubedljivijom razlikom od 15 poena, a sa tom ocenom složio se i kolega iz poraženog tima Svetislav Pešić.

"Već na poluvremenu je trebalo da vodimo sa deset ili 12 poena razlike... Šteta je što na kraju razlika nije bila 20 poena, jer smo je svojom igrom zaslužili", rekao je Karadžić na konferenciji za novinare posle pobede od 88:73 (17:18, 27:21 27:12, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 17:22).

"Slabije smo otvorili, bili malo nedorečeni, ali kako se utakmica odmicala uspostavili smo dobru odbranu. Krenuo nas je i šut, što nije bio slučaj na prethodnim utakmicama... Drugo poluvreme smo krenuli furiozno", ocenio je Karadžić.

Hemofarmu je pobeda nad Zvezdom druga u Grupi K Evrokupa, koliko ima i španska Pamesa. Zvezda i ukrajinski Azomvaš imaju po jednu pobedu.

"Već sam rekao da smo plasmanom u drugi krug Evrokupa ispunili cilj. Sada nam je cilj da na svakoj utakmici, posebno kao večeras kod kuće, idemo na pobedu, jer su one dragoceno iskustvo za naše mlade igrače i rejting kluba", kazao je Karadžić.

"Naše ambicije su, dakle, da dobijemo svaku utakmicu, pa koliko doguramo. Ako to bude završni turnir osam najboljih ekipa to je fenomenalno, to je podvig... Rano je, ipak, za kalkulacije", dodao je Karadžić.

Pešić je priznao da je njegova ekipa šanse za pobedu u Vršcu imala samo u prvoj četvrtini.

"Sve ostalo je vrlo jasno. Apsolutna dominacija Hemofarma u svim elementima. Možemo samo da budemo zadovoljni rezultatom, jer smo bili na rubu klasične katastrofe... Možda bi i bilo bolje da smo izgubili sa 30 razlike, pa da znamo gde se nalazimo", rekao je Pešić.

"Ovako, opet ne znamo, opet smo u oblacima, opet mislimo da smo mi Crvena zvezda iz Beograda, a u stvari smo samo crveni, a da bi bili zvezda treba nam puno više", kazao je Pešić slikovito.

Pešić je pohvalio partiju Hemofarma rekavši da protiv njegove ekipe ove sezone još niko nije odigrao tako dobro.

"Ne radujem se što smo izgubili, ali radujem se što sam video ovakvu košarku. Mislim da je to bilo apsolutno fenomenalno. Sve pozicije su dobro odigrali, napravili su nam pravu demonstraciju moderne košarke", ocenio je Pešić.

Trener Zvezde je naveo i da su učestali porazi njegove ekipe u odnosu na prvi deo sezone u stvari realnost "crveno-belih".

"Još nismo u stanju da napravimo kontinuitet. Moramo dalje da radimo, da popravljamo odnos prema igri. Imamo previše nepredviđenih problema, igrača koji nisu spremni, povređenih, polupovređenih igrača... Dosta je teško tako igrati ovim intenzitetom protiv ovakvih protivnika", istakao je Pešić.
Pogledaj vesti o: Vodimo Vas

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.