Medvedev dostavio nacrt zakona o produženju mandata

Izvor: Blic, 11.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev dostavio nacrt zakona o produženju mandata

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev dostavio je Državnoj dumi nacrt zakona koji predviđa da se predsednički mandat produži sa četiri na šest godina, saopštio je danas Kremlj.

U saopštenju Kremlja se dodaje da je Medvedev dostavio i nacrt zakona koji predviđa da se mandat poslanicima u Dumi, donjem domu ruskog parlamenta, produži sa četiri na pet godina, javile su svetske agencije.

Medvedev je 5. novembra u obraćanju naciji najavio da planira da zatraži ustavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izmene kako bi se predsednički mandat produžio na šest godina.

Kremlj je ranije saopštio da se te izmene neće primenjivati u slučaju sadašnjeg mandata Medvedeva.

Neki politički analitičari su ocenili da bi te izmene mogle biti deo plana da se sadašnji premijer i bivši predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo kandiduje za predsednika. Putin je u dva mandata bio na čelu Rusije, ukupno osam godina.

Portparol ruskog premijera je rekao prošle nedelje da su izveštaji medija da bi Putin mogao da bude izabran za predsednika na vanrednim izborima i zameni Medvedeva „potpuno neosnovani”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev Dumi uputio predlog za produženje mandata predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2008

MOSKVA - Ruski predsednik Dmitrij Medvedev uputio je Državnoj dumi nacrt zakona za produženje mandata predsedniku Rusije sa četiri na šest godina, a poslanicima sa četiri na pet godina, saopštila je danas pres služba Kremlja..."Predsednik Rusije uputio je Državnoj dumi (donjem domu parlamenta)...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Medvedev za produženje mandata

Izvor: RTS, 11.Nov.2008

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev uputio Državnoj dumi nacrt zakona za produženje mandata predsedniku Rusije sa četiri na šest godina, a poslanicima sa četiri na pet godina. ."Predsednik Rusije uputio je Državnoj dumi nacrt zakona u obliku amandmana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.