Izvor: B92, 17.Nov.2010, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši monah Davidović

Beograd -- Policija uhapsila raščinjenog monaha Antonija Davidović koji je bio među pristalicama vladike Artemija okupljenim ispred zgrade Patrijaršije u Beogradu.

Danas je počeo Sabor SPC na kome će glavna tema biti slučaj umirovljenog vladike Artemija kome je Sinod zabranio sveštenodejstva pošto je odbio poslušnost crkvenom vrhu

Novinari ispred zgrade Patrijaršije nisu primetili vladiku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Artemija među episkopima koji su ušli u zgradu, pa se pretpostavlja da on za sada ne prisustvuje sednici Sabora.

Izvor iz okruženja vladike Artemija rekao je da episkop još nije primio poziv da dođe na zasedanje Sabora.

Ispred zgrade Patrijaršije okupilo se četrdesetak pristalica vladike Artemija, među kojima je bio i Antonije Davidović, u monaškoj odori.

Njega je policija privela oko 17 sati, uz obrazloženje da okupljanje ispred Patrijaršije nije prijavljeno.

Ostale pristalice episkopa Artemija najavile su da će svakog dana tokom trajanja Sabora od 16.30 do 19.30 organizovati "molitveno okupljanje" ispred Patrijaršije.

Vladika Artemije umirovljen je na majskom Saboru SPC-a pošto su utvrđene finansijske malverzacije u eparhiji raško-prizrenskoj koju je vodio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.