Situacija u manastirima mirna

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija u manastirima mirna

Potojerej Milija Arsović rekao je večeras da je situacija na teritoriji raško-prizrenske aparhije mirna i da se pristalice raščinjenog vladike Artemija nalaze jedino još u manastiru Duboki potok, gde je večeras došao i novi episkop te eparhije Teodosije.

"Sve je normalno i situacija je mirna u celoj raško-prizrenskoj eparhiji. Bila je to jedna ludost i glupa ideja da (Artemije) zauzima kuću koja nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << njegova", rekao je Arsović agenciji Beta.

On je kazao da se pristalice Artemija nalaze jedino u manastiru Duboki potok gde je večeras došao i episkop raško-prizrenski Teodosije.

Monahinje i iskušenice bliske raščinjenom vladiki Artemiju koje su se tokom dana smestile u manastir Devine vode u blizini Zvečana, napustile su večeras manastirski konak.

Artemiju oduzet sveštenički čin

"Ljudi bliski crkvi rekli su im da to nije njihova kuća i da tu ne mogu da ostanu, i one su otišle", rekao je protojerej Arsović.

On je dodao da ni one ni monasi bliski raščinjenom vladiki Artemiju ne mogu da borave u manastirima eparhije Raško-prizrenske.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je večeras da je policija danas privela nekoliko sledbenika raščinjenog vladike Artemija kod manastira Crna Reka, u koji su takodje pokušali da udju.

Monasima Kiprijanu i Martinijanu, koji su, kako se navodi usaopštenju, pokazali posebno agresivno ponašanje, odredjen je pritvor od 48 časova, dok su ostali učesnici pokušaja nasilne provale u manastir Crnu Reku, medju njima i jeromonah Nikolaj Negojević dali izjave u policiji.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.