Patrijarh: Crkva će naći najbolje rešenje za eparhiju

Izvor: Blic, 14.Feb.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Crkva će naći najbolje rešenje za eparhiju

Povodom odluke Sinoda Srpske parvoslavne crkve o razrešenju vladike Artemija, patrijarh srpski Irinej izjavio je danas kako je uveren da će SPC naći najbolje rešenje za prevazilaženje problema u Eparhiji raško-prizrenskoj.

"Episkop Artemije je dobar i čestit čovek, ali je poslove bio previše prepustio drugima koji su ga kompromitovali", izjavio je patrijarh Irinej za Televiziju Čačak.

Sinod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SPC razrešio je juče episkopa Artemija dužnosti upravljanja Raško-prizrenskom eparhijom zbog nespremnosti da izvršava odluke Sinoda i Sabora, kao i zbog saznanja da postoje velike nepravilnosti, nejasnoće, pa čak i zloupotrebe pojedinih lica i institucija u toj eparhiji.

Episkop bački Irinej saopštio je da Artemije ostaje episkop, ali nema pravo upravljanja eparhijom do završetka procesa utvrđivanja njegove kanonske odgovornosti, koji je Sinod takođe juče pokrenuo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.