KPS izveo raščinjenog vladiku i monahe iz manastira

Izvor: Beta, 20.Nov.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS izveo raščinjenog vladiku i monahe iz manastira

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Pripadnici Kosovske policijska službe (KPS) izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, u opštini Zubin potok na Kosovu.

Tako su sada svi manastiri pod kontrolom eparhije Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske, piše u saopštenju Eparhije. "Policija koju u ovom delu Kosova sačinjavaju isključivo Srbi, dostojanstveno je obavila svoj posao i izvela uzurpatore van manastira bez upotrebe sile", istakla je Eparhija.

Navodi se da je izvodjenje "uzurpatora manastira" trajalo skoro do 4.30 ujutro i da je manji incident napravio bivši vladika Artemije kada se zaključao u sobu i nije hteo da izadje i pored višestrukog "umoljavanja" policije.

"Tek kada je blagoslov dao iguman manastira Romilo, policajci su razvalili bravu, posle čega je bivši vladika sam sišao u kola i odvezao se u pravcu administrativnog prelaza zajedno sa svojim pristalicama", kaže se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da raščinjenog vladiku tokom jučerašnjih dogadjaja podržavalo oko 40 monaha i desetak gradjana i da je SPC već pokrenula krivičnu tužbu protiv "raskolničke grupe koju vodi bivši episkop Artemije".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Artemije otišao iz Dubokog potoka

Izvor: Deutsche Welle, 20.Nov.2010

Pripadnici Kosovske policijske službe izveli su rano jutros grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok. Vladika Artemije rašcinjen je sinoć (19.11.) i vraćen u red monaha.

Nastavak na Deutsche Welle...

Policajci izveli raščinjenog Artemija iz Dubokog potoka

Izvor: Glas javnosti, 21.Nov.2010, 07:11

BEOGRAD - Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) izveli su grupu pobunjenih monaha i bivšeg vladiku Artemija iz manastira Duboki potok, u opštini Zubin potok na Kosovu. Tako su sada svi manastiri pod kontrolom eparhije Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske, piše u saopštenju Eparhije...Dačić:...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.