Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej bački: Politika nema veze sa razrešenjem vladike Artemija

BEOGRAD - Vladika bački Irinej negirao je umešanost politike, naših državnika ili stranih ambasadora u odlučivanje Svetog arhijerejskog Sinoda ili Sabora Srpske pravoslavne crkve SPC o privremenom razrešenju vladike Artemija upravljanja Eparhijom raško-prizrenskom.

On je sinoć objasnio da je Crkva bila prinuđena da reaguje na nešto što se dugi niz godina događalo u okruženju vladike Artemija i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se više, kako je ukazao, nije moglo tolerisati.

Vladika Irinej je odbacio spekulacije da te odluke imaju bilo kakve veze sa kosovskom nezavisnošću.

Takve spekulacije on je nazvao "najočiglednijim besmislicama", istakavški da je stav Crkve po pitanju nezavisnosti Kosova jasan i da je on isti kao i stav države.

- Apsolutno čiste savesti kažem da ovde ne postoji nikakva politička dimenzija, niti bilo kakav uticaj na Sveti Sinod - rekao je vladika Irinej, koji je i portparol SPC.

Vladiko Backi irineju,i ti si mi bio kandidat za Patrijarha,takav lazov dobro je sto nije postao Patrijarh,pa sto niste smenili Pahomija koji je bas ukaljao ugled crkve?Artemije je protiv dolaska Pape u Srbiju,ja sam recimo za dolazak Pape ali branim Artemija u ovom slucaju,zasto?Zato sto covek uvek kaze sta misli i nikad ne laze,lazovi ste vi koji na Artemija vicete "drz'te lopova"!A koliko ste tek gresni ovim cinom,to necu ni da pominjem i znate li kako mi obicni gradjani znamo istinu?Pa to pravednici srcem osecaju,Vladiko irineju!Nije da nije krao,kradete svi vi,njemu je i najteze,vi ste Vladika u Vojvodini koja se doduse polako pred vasim ocima odvaja a Artemije na ras'petom Kosovu i Metohiji!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.