Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2010, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokument o prodaji imovine SPC u Đakovici

GRAČANICA -

Informativna služba Eparhije raško-prizrenske nastavila je danas da objavljuje faksimile dokumenta koji ukazuju na to da se raščinjeni vladika Artemije suprotstavljao odlukama najviših crkvenih organa i radio na podrivanju crkvenog poretka.

Artemije se, između ostalog, tereti za nezakonito otuđivanje imovine Srpske pravoslavne crkve tako što je Albanu Kolj Komaniju prodao poslovni prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za 150.000 evra i novac dobio na ruke.

Specijalni opunomoćnik za prodaju poslovnog prostora u Đakovici bio je Dede Komani iz Brekovca. On, međutim, prema tom punomoćju nije bio ovlašćen da prima novac, niti deo niti celokupni iznos.

Među dokumentima je i faksimil uverenja da je Eparhija raško-prizrenska vlasnik pomenutog poslovnog prostora koji je Artemije prodao Kolj Komaniju iz Ciriha.

Zbog utvrđenih finansijskih malverzacija u Eparhiji raško-prizrenskoj, za šta se tereti bivši vladika Artemije, Sabor SPC ga je na majskoj sednici prvo penzionisao.

S obzirom na to da bivši vladika nije prihvatio da se povinuje odlukama Sinoda i Sabora, Sabor SPC je na jesenjem zasedanju odlučio da Artmija raščini i vrati ga u red monaha.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.