Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atanasije: Vladika Artemije mora da traži saglasnost

GRAČANICA - Vladika Artemije, koga je Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) privremeno razrešio, nije pod zabranom i može boraviti u eparhiji raško-prizrenskoj, ali uz saglasnost novoimenovanog administratora te eparhije vladike Atanasija, objavljeno je sinoć na sajtu SPC.

   Episkop Artemije može boraviti u sedištu ili drugom mestu ili manastiru ove ili druge eparhije SPC, ali uz saglasnost novoimenovanog administratora ili pak nadležnog episkopa odnosno druge eparhije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << SPC, navodi se u saopštenju vladike Atanasija koga je Sinod SPC postavio za administratora Raško-prizrenske eparhije.

   U saopštenju se podseća da je Sveti arhijerejski Sinod na sednici razrešio vladiku Artemija upravljanja eparhijom raško-prizrenskom do okončanja pokrenutog kanonskog postupka i postavio vladiku Atanasija za adminsistratora te eparhije.

   "Oba akta uručena su lično episkopu Artemiju sa izričitom naznakom da stupaju na snagu odmah", navodi se u saopštenju.

   Vladika Atanasije je, kako se navodi, u manastir Gračanicu stigao juče u ranim popodnevnim satima gde su ga dočekali svi arhijerejski namesnici, sveštenici, monasi, monahinje i vernici te eparhije kao i vikarni episkom Te odosije. Odluke svetog Sinoda su tom prilikom pročitane svima prisutnima i kako se ističe u saopštenju na njih nije bilo primedbi jer su sveštenstvo i narod odavno očekivali da u eparhiji raško-prizrenskoj konačno bude razrešeno teško stanje.

Episkopi novotarci (papisti) su se udružili sa režimom da bi smenili episkopa Artemija, koji je svetosavski pravoslavac i patriota.

Sada ovi mediokriteti i prodane duše pokušavaju da ga ponize nekakvim "saglasnostima" i nedostaje samo još da daju dozvolu da episkop Artemije živi u Srbiji.

Sve je to u funkciji izazivanja raskola u srpskom narodu i lakšeg unijaćenja i prodaje Kosova.

Ближи се крај времена. Покајте се и молите за Царство Небеско!

Vladika Artemije ima saglasnost PravoSlavnog i SvetoSavskog Srpstva, a fratar Atanasije ima saglasnost zlikovaca koji su bombardovali Srbiju 78 dana i saradnika okupacionih sila pod kvislinskim rezimom Tadiciya i saradnika.

Pravo da upravlja eparhijom moze episkopu biti oduzeta samo od onog tela koje mu je tu vlast dalo ,a to je Sveti Arhijerejski Sabor SPC. i niko drugi.Sto se tice "umirovljenog" episkopa Atanasija ,bilo bi dobro kad bi on stvarno mogao da se umiri.

Veoma tuzno ,zar ne. Tako unistavati ugled jednog od najboljih sa jednim Bog zna kakvim.Jesmo li to zasluzili ? Sigurno da jesmo. Zar se propovednici vere Hristove ne pitaju kuda sebi utiru put i ovom narodu. Zar za vas ne postoji vecno muciliste PAKAO vec samo za nas obicne duse ? Zasto bas na prvi dan SVETOG posta ,mozda cete i to da ukinete? Vi radite svoje a mi se braco molimo HRISTU GOSPODU neba i zemlje za spas Srpstva. Aliluja

Atanasije je jos pre nekoliko godina pretio Artemiju da ce ga smeniti a sto je, evo vidimo, i ucinio. Atanasije se poziva na akte itd, a evo ovde linka audio snimka gde Atanasije kaze, da sto se njega tice "ustav SPC moze se okaciti macku o rep": http://www.savest.org/001/07-dno-zivota/files/ustav-macku-o-rep.mp3 I takav covek koji ne postuje Ustav SPC treba da 'sprovede' red u Rasko-prizrenskoj eparhiji.

Predlazem svim da do detalja procitaju ovu web stranicu.

http://raskoprizrenska.blogspot.com/

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.