Artemijevci otvorili katakombu u Nišu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artemijevci otvorili katakombu u Nišu

Raščinjeni vladika Artemije (Radosavljević) sa svojim pristalicama, koji sebe nazivaju "Eparhijom raško-prizrenskom u egzilu" upravo su otvorili "još jedno bogoslužbeno mesto". Reč je, kako se navodi u njihovom saopštenju, "o katakombnoj kapeli posvećenoj Svetom Arhangelu Mihailu". Starešina je, prema tim navodima, jeromonah Agapit, a sabraća su monasi Nikolaj i Mihailo.

"Kapela se nalazi na šest-sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kilomatara od centra Niša (Toponički put, Stevana Sinđelića 2, kod benzinske pumpe 'Tošić'), a bogosluženja u njoj će se obavljati svakodnevno. Sveta Liturgija će se služiti nedeljom i praznikom“, navodi se u saopštenju.

Monah Artemije i njegovi sledbenici nedavno su otvorili bogomolju u Barajevu kod Beograda ( Stara Lipovica 229), a prethodno u Ljuljacima kod Kragujevca, Novom Pazaru, te Štrpcu, Žitkovcu i Žerovnici, na Kosmetu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.