Artemije pozvao na jedinstvo

Izvor: Danas, 27.Feb.2010, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artemije pozvao na jedinstvo

- Spreman sam da prihvatim odluke Sinoda, kao što sam ih i prihvatio, iako se s njima ne slažem i ne moram uvek da se slažem. Držim se stava da je najbitnije očuvati jedinstvo SPC. Rekao sam i Sinodu da nikada ne mogu prihvatiti, niti me neko može naterati da da bi pravio raskol. Ova poruka treba da bude putokaz i svima onima koji koristeći moje ime i položaj, u kome se nalazim, stvaraju utisak kako vladika Artemije sa svojim pristalicama stvara raskol u SPC. To jednostavno nije tačno. Nikada na to ne bih pristao, niti ću pristati - poručio je juče episkop raško-prizrenski Artemije.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Artemije: Niko me ne može naterati da pravim raskol u SPC

Izvor: Politika, 26.Feb.2010, 23:02

„Objasnio mi je da nije zatočenik u manastiru kao i da poštuje odluke Sabora i Sinoda” kaže za „Politiku” vladika Grigorije koji je juče sa ministrom vera boravio u Gračanici ..Vladika raško-prizrenski Artemije pozvao je juče u Gračanici sve one koji ga poštuju i vole da slede njegov...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.