Artemije nastavlja da krši crkvena pravila

Izvor: S media, 04.Dec.2010, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artemije nastavlja da krši crkvena pravila

Raščinjeni vladika Artemije (Marko Radosavljević) ponovo je "služio" svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi u šumadijskom selu Ljuljaku, nastavljajući da se oglušuje o saborske odluke.

Monah Artemije ne želi da komentariše svoje postupke koji se u Crkvi tumače kao "najveći crkveni prestup".

On je Tanjugu rekao da ne želi da komentariše dosadašnje odluke "crkvenog vrha", kao ni one koje, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako se veruje, predstoje. Najavio je da će, bez obzira na to "šta mu sledi", liturgiju "služiti" i sutra

Artemije i dalje po svom

U Crkvi apsolutno nisu raspoloženi da komentarišu ponašanje bivšeg vladike raško-prizrenskog koga je Sveti arhijerejski sabor na jesenjem zasedanju lišio episkopskog čina i vratio u red monaha.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Artemije ponovo služio liturgiju

Izvor: B92, 04.Dec.2010

Beograd -- Raščinjeni vladika Artemije ponovo je "služio" svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi u šumadijskom selu Ljuljaku, nastavljajući da se oglušuje o saborske odluke...Monah Artemije ne želi da komentariše svoje postupke koji se u Crkvi tumače kao "najveći crkveni prestup"...Takođe, u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.