Старбакс - zahvaljujući Vesiću

Izvor: Mondo, 09.Apr.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Старбакс - "zahvaljujući Vesiću"

Svetski lanac kafeterija Starbaks otvoriće uskoro svoj prvi kafe u Srbiji 16. aprila u Tržnom centru Rajićeva u Beogradu, prvi u nekoj od država nekadašnje Jugoslavije i - prvi sa natpisom na ćirilici.

Foto: Guliver/Getty Images/Daniel Berehulak

Nova kafeterija, koja će biti uskoro otvorena, imaće veliki natpis na ćirlici, a to je, prenosi agencija Tanjug, "izdejstvovao" zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Skupština grada donela >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je u junu prošle godine odluku po kojoj kompanije koje istaknu svoj naziv na ćirilici, a zakupci su poslovnog prostora čiji je vlasnik Grad Beograd, imaju zbog toga popust od pet odsto na zakup.

Ta mera doneta je radi zaštite i promocije ćirilice i usvojena je jednoglasno.

Vesić je tada novinarima rekao da je to bio i uslov koji je postavljen i kompaniji Starbaks.

"Moj uslov prilikom pregovora sa Starbaksom je bio da natpis, pored onog na latinici, bude i na ćirilici", rekao je Vesić i dodao da ako sami ne cenimo svoju kulturu, neće je ceniti ni drugi.

Prema ranijoj najavi, otvaranje "Starbaksa" biće u utorak, 16. aprila.

Nova kafeterija, smeštena u srcu Knez Mihailove ulice, prostire se na površini od 175 metara kvadratnih sa ukupno 104 sedeća mesta, uključujući 41 mesto na terasi.

Kako tvrde iz kompanije koja upravlja lancem kafeterija, ljubitelji kafe grada Beograda mogu da očekuju kafu najvišeg kvaliteta sačinjenu od 100 odsto arapskog zrna, koju će obučeni kafe majstori prilagoditi željama svakog gosta ponaosob.

"Starbaks" koristi isključivo arabika kafu iz više od 30 zemalja celog sveta. Veliki broj farmera, saradnika i dobavljača čine ogroman ekosistem, omogučavajući ponudu kafe u malim količinama i na meru.

Karta pića u beogradskoj "Starbaks" kafeteriji sastojaće se iz svih standardnih, kao i prolećnih promotivnih napitaka. Širok izbor kolača, grickalica, sendviča i jogurtapripremaće se za goste kafeterije, a osim toga, u kafeteriji će moći da se kupe i pakovanja kafe u zrnu, klasične "Starbaks" šolje, sezonske kolekcije šolja i razni brendirani proizvodi, kao što su aparati za kafu i porcelan.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.