Ðerdap: Za četvrtinu veća proizvodnja struje u 2014.

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðerdap: Za četvrtinu veća proizvodnja struje u 2014.

Hidroelektrana "Ðerdap" je u 2014. godini proizvela 26 odsto više struje od godišnjeg dinamičkog plana, a dobri rezultati nastavljeni su i u januaru.

Kako je navedeno u službi hidroelektrane za odnose sa javnošću, Ðerdap je Elektroprivredi Srbije isporučio 5,94 milijardi kilovat časova elektricne energije.

Na ovakav rezultat najvise su uticali povoljna hidrološka situacija i maksimalna spremnost hidroagregata na Ðerdapu.

Samo u decembru je Elektroenergetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sistemu Srbije je "Ðerdap 1" distribuirao 548 miliona kilovat sati struje, ili 54 odsto više od plana.

Ovakav trend nastavljen je i u januaru kažu u službi Ðerdapa za odnose sa javnošću.

Hidroelektrana "Ðerdap 1" je 10 dana pre roka ispunila januarski plan proizvodnje struje, jer je EPS-u isporocila 341 milion kilovat časova elektricne energije .

To je za 52 odsto više od plana za taj period u mesecu. Pri trenutnom dotoku od 8.000 kubika vode u sekundi, hidrocentrala kod Kladova dnevno proizvodi 20,5 miliona kilovat sati struje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.