Ствари из детињства које деца заувек памтe

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 17:01

Ствари из детињства које деца заувек памтe

Родитељи се често питају да ли својој деци дају довољно љубави и пажње. Фото: Pixabay/ParentiPacek Психолози објашњавају како су и наизглед најједноставније ствари које родитељи раде са својом децом управо успомене из детињства којих се највише сећају.
Приче за лаку ноћ Истраживања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << показују да читање приче за лаку ноћ зближава однос између детета и родитеља. То посебно, пријатно време на крају дана пре него што дете заспи је одличан начин да се повежете, али и нешто чега се дете најчешће сећа из детињства.
Мажење и љубљење Ако се осврнете на своје детињство и осетите љубав и срећу, велике су шансе да је оно било испуњено љубављу ваших родитеља. Наиме, мажење и загрљаји нису само симбол љубави, већ и подршке и заштите. Психолози саветују да своју децу мазимо што чешће јер ће се тада осећати безбедно, вољено и цењено, а једног дана и сами постати родитељи пуне љубави.
Заједнички оброци Док време за вечеру може бити стресно када су деца још млада и немирна, временом ће ови тренуци постати нешто што ће памтити у будућности. Наиме, психолози објашњавају како заједничко седење за столом уз заједнички оброк, чак и ако се то дешава само викендом, постаје једна од омиљених успомена из детињства деце.
5 zlatnih saveta za novopečene roditelje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ствари из детињства које деца заувек памтe се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.