ЕУ осудила казну затвора руског опозиционара Кара-Мурзe

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 14:02

ЕУ осудила казну затвора руског опозиционара Кара-Мурзe

Европска унија најоштрије је данас осудила пресуду московског суда којом је опозиционог политичара, активисту и отвореног критичара Кремља Владимира Кара-Мурзу осудио на 25 година затвора по, како се наводи, политички мотивисаним оптужбама. Фото: Танјуг/The Moscow City Court via AP У саопштењу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Европске службе за спољне послове наводи се да одлука суда јасно показује политичку злоупотребу правосуђа, како би се повећао притисак на оне који се противе рату у Украјини.
Истиче се да суђење Кара-Мурзи није испунило међународне стандарде, као и да су судске расправе биле неприступачне за посматраче. “Европска унија је солидарна са свим оним Русима који су процесуирани, затворени или застрашени јер се боре за људска права, говоре истину и критикују режим“, наводи се у саопштењу.
Истовремено, ЕУ је позива Русију да обезбеди приступ одговарајућој здравственој заштити за Владимира Кара-Мурзу и друге затворенике. “Позивамо Русију да одмах и безусловно ослободи све затворенике због политички мотивисаних оптужби. Такође позивамо Русију да укине своје опресивно законодавство, укључујући законе који цензуришу истините информације о рату Русије против Украјине, и законе о такозваним ‘страним агентима’ и ‘непожељним организацијама’ који се користе само за сузбијање грађанског друштва и независних гласова“, гласи закључак саопштења.
Moskovski sud osudio opozicionara Kara-Murzu na 25 godina zatvora zbog izdaje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ осудила казну затвора руског опозиционара Кара-Мурзe се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.